ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

6/important/ticker-posts

Ημερολόγιο Εργασιών Σχολικών Μονάδων Π.Ε. Χανίων

Επισημάνσεις για την ανάληψη υπηρεσίας μόνιμων εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ του διδακτικού έτους 2024-2025

 


Ενόψει της έναρξης του διδακτικού έτους 2024-2025 ενημερώνουμε τους μόνιμους εκπαιδευτικούς/μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ τα παρακάτω:
 1. Οι εκπαιδευτικοί που αποσπάστηκαν σε σχολική μονάδα εντός Π.Ε. Χανίων θα κάνουν ανάληψη τη Δευτέρα 02-09-2024 στο σχολείο απόσπασης.  
 Οι εκπαιδευτικοί/μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ που ανήκουν οργανικά σε Ειδικό Σχολείο και αποσπάστηκαν σε σχολική μονάδα εντός της Π.Ε. Χανίων θα αναλάβουν υπηρεσία στη σχολική μονάδα απόσπασής τους, από αντικαταστάσεώς τους. 

 2. Οι Διευθυντές/τριες και Προϊστάμενοι/νες των σχολικών μονάδων αναλαμβάνουν υπηρεσία χρησιμοποιώντας το έντυπο 130 και οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί χρησιμοποιώντας το έντυπο 131. Οι Διευθυντές/τριες και Προϊστάμενοι/νες υπογράφουν και σφραγίζουν τις αναλήψεις υπηρεσίας των εκπαιδευτικών της σχολικής τους μονάδας. Η Διευθύντρια Π.Ε. Χανίων υπογράφει και σφραγίζει τις αναλήψεις υπηρεσίας των Διευθυντών/τριών και Προϊσταμένων των σχολικών μονάδων. Οι Διευθυντές/τριες και Προϊστάμενοι/νες των σχολικών μονάδων είτε αποστέλλουν τις αναλήψεις υπηρεσίας στην Π.Ε. Χανίων ηλεκτρονικά, είτε τις παραδίδουν δια ζώσης στο Πρωτόκολλο της Υπηρεσίας. 

Παρακαλούμε, αν είναι εφικτό, οι αναλήψεις σχολείων του Δήμου Χανίων να προσκομιστούν στη φυσική τους μορφή (όχι ηλεκτρονικά) για τη διευκόλυνση της Υπηρεσίας μας.

3. Στις σχολικές μονάδες όπου δεν έχει ακόμα οριστεί Προϊστάμενος/η ή Διευθυντής/ντρια, ο/η αρχαιότερος/η εκπαιδευτικός θα συμπληρώσει το έντυπο 130, αναγράφοντας ότι εκτελεί χρέη Διευθυντή / Προϊσταμένου και στη συνέχεια θα υπογράψει και θα σφραγίσει τις αναφορές ανάληψης των εκπαιδευτικών του σχολείου, γράφοντας «Ο εκτελών / η εκτελούσα χρέη Διευθυντή/ντριας  / Προϊσταμένου/ης».

4. Οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε μακροχρόνια άδεια (αναρρωτική, κύησης, λοχείας, ανατροφής) δεν απαιτείται να κάνουν αναφορά ανάληψης υπηρεσίας. Ωστόσο επισημαίνουμε ότι κατά την επιστροφή τους, μετά τη λήξη της άδειάς τους, θα σημειώσουν στην αναφορά ανάληψης υπηρεσίας ότι αναλαμβάνουν μετά τη λήξη της άδειάς τους, αντί για 2-9-2024, που όφειλαν να παρουσιαστούν.

5. Οι νεοπροσληφθέντες αναπληρωτές Α’ φάσης θα αναλάβουν υπηρεσία 5 & 6 Σεπτεμβρίου 2024 και για την ανάληψη υπηρεσίας τους θα χρησιμοποιηθούν τα σχετικά ειδικά έντυπα (με λογότυπα) που θα ανακοινωθούν σε επόμενη ανάρτηση.

 Από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων