ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

6/important/ticker-posts

Ημερολόγιο Εργασιών Σχολικών Μονάδων Π.Ε. Χανίων

Αποστολή εγγράφων απόλυσης σε αναπληρωτές Εκπαιδευτικούς/ΕΕΠ/ΕΒΠ και οδηγίες για εγγραφή και επιδότηση από τη Δ.ΥΠ.Α.


Σας ενημερώνουμε ότι τα έγγραφα απολύσεως του διδακτικού έτους 2023-2024 θα παραλειφθούν αποκλειστικά ηλεκτρονικά και όχι με φυσική παρουσία στα γραφεία της Υπηρεσίας μας.
Η υπηρεσία απέστειλε την Βεβαίωση Προϋπηρεσίας για το Διδακτικό Έτος 2023-2024 και τις Βεβαιώσεις Εργοδότη (Ένσημα) στα προσωπικά σας e-mail στα οποία λαμβάνεται και τις βεβαιώσεις μισθοδοσίας την Παρασκευή 21/06/2024.
Σε περίπτωση που κάποιος αναπληρωτής δεν έχει παραλάβει στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο τα έγγραφα απολύσεώς, παρακαλούμε να στείλει  άμεσα στο email της Υπηρεσίας μας (mail@dipe.chan.sch.gr) υπεύθυνη δήλωση από το gov.gr,  όπου θα δηλώνει τη διεύθυνση email που θέλει να του/ης αποσταλούν τα έγγραφα.

Εγγραφή στη Δ.ΥΠ.Α

Επισημαίνουμε ότι η εγγραφή στη Δ.ΥΠ.Α θα γίνει επιλέγοντας το κατάστημα μόνιμης κατοικίας σας.
Η υποβολή των δικαιολογητικών θα γίνει μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο ως εξής:
Βήμα 1ο: Εγγραφή στο μητρώο ανέργων (https://www.dypa.gov.gr/eggrafh-sto-mhtroo-anergon-deltia-anergias)
Βήμα 2ο: Αίτημα για επίδομα ανεργίας (https://www.dypa.gov.gr/e-services).

Για οποιαδήποτε επιπλέον διευκρίνηση παρακαλούμε απευθυνθείτε στη Δ.ΥΠ.Α του τόπου μόνιμης κατοικίας σας και στην ιστοσελίδα της.

Το Έντυπο Ε7 (λύση σύμβασης) δε θα σας αποσταλεί καθώς σύμφωνα με οδηγία από τη Δ.ΥΠ.Α θα αναζητηθεί ηλεκτρονικά από την ίδια υπηρεσία.
 
 Υπενθυμίζουμε ότι η επιδότηση από τη Δ.ΥΠ.Α ξεκινάει 7 ημέρες μετά την τελευταία ημέρα εργασίας. Επομένως, υπάρχει χρονικό περιθώριο κατάθεσης των δικαιολογητικών στον ΟΑΕΔ έως την 27η Ιουνίου 2024, έτσι ώστε να είναι έγκαιρη η λήψη του επιδόματος ανεργίας από τους δικαιούχους, από την πρώτη ημέρα που το δικαιούνται. 
                                                  
Σας ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία και σας ευχόμαστε καλό Καλοκαίρι!
                                                                  
  Διεύθυνση Π/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων