ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

6/important/ticker-posts

Ημερολόγιο Εργασιών Σχολικών Μονάδων Π.Ε. Χανίων

Παράδοση και Λαϊκός Πολιτισμός, Τμήμα Εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων ΔΙ.Π.Ε. Χανίων

Με πολλά χαμόγελα και δημιουργική διάθεση πραγματοποιήθηκε το διήμερο Εργαστήρι Λαγάνας που διοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων – Τμήμα Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Χανίων, πολλούς εθελοντές και τη συμμετοχή μαθητών  Δημοτικών Σχολείων. Σκοπός της δράσης η συνεργασία μαθητών ειδικής και γενικής αγωγής για την ανάδειξη του Εθίμου της Σαρακοστής, το Ζύμωμα της Λαγάνας.

Την Τρίτη 12 Μαρτίου στο Ενετικό Λιμάνι τα παιδιά έμαθαν τα μυστικά της παρασκευής του αγαπημένου εδέσματος από τον Σεφ Βίκτωρα Χαιρετάκη και στη συνέχεια υπό την  καθοδήγηση του ζύμωσαν τις δικές τους λαγάνες.


Τα παιδιά διασκέδασαν με μουσική, face painting, νόστιμα κούλουμα από τον Σύλλογο Γονέων του 3ο Δ.Σ. Χανίων, και πολλή Λαγάνα από τον φούρνο του κ. Βασίλη Γαλανού.

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου οι μικροί μαθητές φιλοξενήθηκαν στον «Κρητικό Παραδοσιακό Σπίτι» της Σούδας. Ζύμωσαν, έψησαν και απόλαυσαν τις Λαγάνες τους ζεστές από τον Ξυλόφουρνο, δοκίμασαν κούλουμα του Συλλόγου Γονέων του 2ου Δ. Σ. Σούδας, και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σούδας, κ. Ηλία Φραγκιαδάκη.

Συγχαίρουμε τους μαθητές και  τους εκπαιδευτικούς μας από το 1ο ,2ο, 3ο  και 4ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Χανίων, το παράρτημα της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων, το 3ο ΔΣ Χανιών και το 2ο Δ.Σ. Σούδας καθώς και όλους όσοι εργάστηκαν εθελοντικά για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης.