ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

6/important/ticker-posts

Ημερολόγιο Εργασιών Σχολικών Μονάδων Π.Ε. Χανίων

Επιμορφωτικό/βιωματικό εργαστήρι: Η αξιοποίηση των εργαλείων του θεάτρου στην παιδαγωγική παρέμβαση μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Η Διεύθυνση Π.Ε. Χανίων και η Σύμβουλος Εκπαίδευσης Ειδικής Αγωγής & Ενταξιακής Εκπαίδευσης πραγματοποίησαν σήμερα το πρώτο επιμορφωτικό/βιωματικό εργαστήρι για την ενταξιακή εκπαίδευση, αξιοποιώντας τα εργαλεία του θεάτρου για τη δημιουργία παιδαγωγικών παρεμβάσεων στα παιδιά με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Οι θεατρολόγοι μας Χάρης Παπαεμμανουήλ και Αλεξάνδρα Παρασκευοπούλου αξιοποιώντας τις γνώσεις, την εμπειρία αλλά και τις τεχνικές της επιστήμης τους κατάφεραν να ενώσουν, να χαλαρώσουν, να ενδυναμώσουν, να εκφραστούν δημιουργικά αλλά και να προβληματίσουν όσον αφορά τον ρόλο τους ως ειδικούς παιδαγωγούς στο σχολείο. Μέσα από παιχνίδια εμπιστοσύνης, έκφρασης συναισθημάτων, ενσυναίσθησης και αποδοχής της διαφορετικότητας οι εκπαιδευτικοί μας εκφράσανε και αναδείξανε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν με δύναμη και χαμόγελο!
Το μπαουλάκι του αυτοπροσδιορισμού έβγαλε μικρά διαμαντάκια όπως «είμαι ένα χταπόδι που προσπαθεί να τα προλάβει όλα», «είμαστε σαν τον ήλιο που βοηθά τα παιδιά να μεγαλώσουν», «…ευθύνη…», «διαιτητής», «αυτή που τους κάνει να νιώθουν ασφάλεια», «ρόλο διαμορφωτή και συν δημιουργού προς την αλλαγή μέσα από τον αναστοχασμό και την δράση», «Ο παιδαγωγός που κάνει τα σύνθετα-απλά», «Οι Βιολιτζήδες του Τιτανικού»!