ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

6/important/ticker-posts

Ημερολόγιο Εργασιών Σχολικών Μονάδων Π.Ε. Χανίων

Διαδικασία υποβολής παραιτήσεων (για συνταξιοδότηση) εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2023-24


Κοινοποιούμε το με αρ. πρωτ. 5420/Ε3/18.1.2024 έγγραφο του ΥΠΑΙΘΑ με θέμα «Υποβολή αιτήσεων παραίτησης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2023-24 και παροχή διευκρινίσεων σχετικά με τις αιτήσεις παραίτησης μέσω ΚΥΣΠΕ/ΚΥΣΔΕ για εξαιρετικούς λόγους».

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να υποβάλλουν παραίτηση από την υπηρεσία, να το πράξουν στο χρονικό διάστημα από την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024 έως και την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 επιλέγοντας έναν από τους ακόλουθους τρόπους:

  • Σύνταξη Υπεύθυνης Δήλωσης μέσω gov.gr και αποστολή της με email στην ΔΠΕ Χανίων*, με κείμενο «Δηλώνω υπεύθυνα ότι υποβάλλω την παραίτησή μου από την υπηρεσία»
  • Σύνταξη χειρόγραφης αίτησης παραίτησης, προσερχόμενοι αυτοπροσώπως στα γραφεία της ΔΠΕ Χανίων

Ανάκληση της αίτησης παραίτησης μπορεί να κατατίθεται μέσα σε 1 μήνα από την ημερομηνία υποβολής της (π.χ. αίτηση που υποβλήθηκε στις 2-2-2024 μπορεί να ανακληθεί ως και τις 2-3-2024).

Οι εκπαιδευτικοί των οποίων οι παραιτήσεις δεν ανακληθούν και θα γίνουν οριστικά αποδεκτές, θα δεχτούν αναλυτικές οδηγίες μέσω email μετά το πέρας της προθεσμίας ανακλήσεων (13 Μαρτίου) για τη διαδικασία προς τη συνταξιοδότησή τους.

Σας υπενθυμίζουμε ότι ο ρόλος της ΔΠΕ Χανίων στην όλη διαδικασία είναι καθαρά διεκπεραιωτικός και ότι κάθε εκπαιδευτικός είναι υπεύθυνος για την προσωπική του υπόθεση. Ως εκ τούτου φροντίστε έγκαιρα να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες που θα διευκολύνουν την υπόθεσή σας (αναγνώριση πλασματικών ετών, συμβουλή από εργατολόγο, απόφαση καταμέτρησης ενσήμων κτλ.).


*: ΠΡΟΣΟΧΗ - Κατά τη σύνταξη Υπεύθυνης Δήλωσης μέσω gov.gr συμπληρώνετε το πεδίο «προς» γράφοντας «Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων». Αυτό δε σημαίνει ότι το gov.gr θα στείλει αυτόματα την Υπεύθυνη Δήλωση. Θα χρειαστεί, αφού την ολοκληρώσετε, να την αποθηκεύσετε στον Η/Υ σας και να τη στείλετε ως συνημμένο αρχείο pdf μέσω email στη ΔΠΕ Χανίων στην παρακάτω διεύθυνση email: mail@dipe.chan.sch.gr