ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

6/important/ticker-posts

Ημερολόγιο Εργασιών Σχολικών Μονάδων Π.Ε. Χανίων

Ενδοϋπηρεσιακή Εσπερίδα 18/12/2023 - Γιατί η ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού είναι απολύτως απαραίτητη

Το γραφειοκρατικό διοικητικό μοντέλο  που εφαρμόζεται ακόμη και στις μέρες μας στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα συγκεντρωτικό, άκαμπτο κι αναποτελεσματικό. Η δημόσια διοίκηση έχει εισέλθει σε μια νέα εποχή. Εστιάζει περισσότερο στα αποτελέσματα και καταδεικνύει τη σημασία της αποτελεσματικότητας στη διαμόρφωση πολιτικής και στη λήψη αποφάσεων στο πλαίσιο σύγχρονων μορφών δημόσιας διοίκησης.

Το νέο δημόσιο μάνατζμεντ εμφανίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του 1980 στην Ευρώπη. Στη συνέχεια άρχισε να υιοθετείται από τις κυβερνήσεις της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, επιτυγχάνοντας με επιτυχία σημαντικές διοικητικές μεταρρυθμίσεις. Το νέο δημόσιο μάνατζμεντ προέκυψε από την ανάγκη να εφαρμοστούν τεχνικές που θα εξασφαλίζουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των πόρων και νέες μεθόδους για το εξυπηρετούμενο κοινό.

Ωστόσο, το μέλλον κάθε οργανισμού δεν εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τη δημιουργικότητα και αποτελεσματικότητα  του διευθυντή του. Ο  πιο κρίσιμος παράγοντας για τη μεταρρυθμιστική διαδικασία είναι αυτός του ανθρώπινου δυναμικού που λειτουργεί ως καταλύτης για την  οποιαδήποτε αλλαγή. Είναι η ανθρώπινη συμμετοχή είναι που δίνει την υπεραξία, την επιπλέον ποιότητα στη δουλειά και την εξασφάλιση της επιτυχημένης συνέχειας της λειτουργίας και της εξέλιξης του οργανισμού.

Σήμερα,  ίσως  περισσότερο  από  ποτέ,  το εξυπηρετούμενο κοινό προτιμά  τους οργανισμούς που σέβονται τον άνθρωπο & τις αξίες του. Για τον λόγο αυτό η αποστολή των διευθύνσεων και των συμβούλων ανθρώπινου δυναμικού των οργανισμών, είναι να εμψυχώνουν τα στελέχη τους έτσι ώστε κι αυτά με τη σειρά τους, να αισθάνονται δυνατά, ικανά, σημαντικά και με τη σειρά τους να προσφέρουν στους εξυπηρετούμενους και στον οργανισμό τους το καλύτερο των δυνατοτήτων τους.

Η σημερινή εσπερίδα της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων αποσκοπεί στην ικανοποίηση των αναγκών των διοικητικών συνεργατών για αλληλεπίδραση σε ένα ήπιο εργασιακό πλαίσιο, ενώ παράλληλα ανοίγει τον επιστημονικό διάλογο αναφορικά με τους ανθρώπινους πόρους στο πλαίσιο της ενδοϋπηρεσιακής ενδυνάμωσης και της προσωπικής ανάπτυξής τους.


Η Διευθύντρια Εκπαίδευσης