ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

6/important/ticker-posts

Ημερολόγιο Εργασιών Σχολικών Μονάδων Π.Ε. Χανίων

Έναρξη δωρεάν επιμορφωτικού Προγράμματος εκμάθησης Σκακιού σε Εκπαιδευτικούς

Με δεδομένο ότι με απόφαση του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. το σκάκι τη φετινή χρονιά 2023-2024 εντάχθηκε ως εκπαιδευτικό περιεχόμενο στα σχολεία της χώρας μας, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων θέτει σε εφαρμογή Εκπαιδευτικά Προγράμματα σκακιού για μαθητές και εκπαιδευτικούς οι οποίοι αξιοποιώντας και το υλικό του ΙΕΠ αναμένεται να παίξουν ρόλο πολλαπλασιαστή εκμάθησης του αθλήματος στις σχολικές τους μονάδες.

Στο παραπάνω πλαίσιο η ΔΠΕ Χανίων αποδέχτηκε την πρόταση της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων για 3μηνο Πρόγραμμα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών στην εκμάθηση σκακιού, προκειμένου αυτοί να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές κατά την διδασκαλία του αντικειμένου στα εργαστήρια δεξιοτήτων και στους εκπαιδευτικούς ομίλους των σχολείων τους.

Το επιμορφωτικό Πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν από την ΣΑΧ, έχει εθελοντικό χαρακτήρα για τους εκπαιδευτές και προαιρετικό για τους εκπαιδευτικούς.

 Το Πρόγραμμα θα υλοποιείται κάθε Πέμπτη από τις 20.30 έως τις 22.00 στον χώρο της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων (Ξανθουδίδου 22).

Έναρξη Προγράμματος: Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι ανοιχτές και μπορούν να πραγματοποιηθούν με οποιονδήποτε από τους παρακάτω τρόπους: