ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

6/important/ticker-posts

Ημερολόγιο Εργασιών Σχολικών Μονάδων Π.Ε. Χανίων

Διάκριση Νηπιαγωγείων Π.Ε. Χανίων στην απονομή ετικέτας «Σχολείο eTwinning» 2023-2024

Η Διεύθυνση Π.Ε. Χανίων κοινοποιεί την απονομή της Ετικέτας «Σχολείο eTwinning» 2023-2024 στις σχολικές μονάδες της χώρας, μεταξύ των οποίων το Νηπιαγωγείο Χωραφακίων, το 11ο Νηπιαγωγείο Χανίων και το 14ο Νηπιαγωγείο Χανίων.

Συγχαίρουμε θερμά τα παραπάνω Νηπιαγωγεία για αυτή τους τη διάκριση.

Ο θεσμός των eTwinning Σχολείων ξεκίνησε το 2017 με σκοπό  την αναγνώριση και τη βράβευση σχολείων με την απονομή της Ετικέτας  «eTwinning Σχολείο» για την εξαιρετική ενσωμάτωση  των αξιών του eTwinning στις πολιτικές, την πρακτική και επαγγελματική ανάπτυξη τους με την υποστήριξη της διοίκησης του σχολείου. Με την Ετικέτα «eTwinning Σχολείο», το eTwinning αναγνωρίζει και αξιολογεί τη συμμετοχή, τη δέσμευση και την αφοσίωση όχι μόνο των μεμονωμένων eTwinners, αλλά ολόκληρου του σχολείου, όπου συνεργάζονται ομάδες εκπαιδευτικών και  ο Διευθυντής του σχολείου.

Τα eTwinning Σχολεία αναπτύσσουν και μοιράζονται ένα όραμα που επικεντρώνεται στη μάθηση όλων των μαθητών, ενώ υιοθετούνται διαφοροποιημένες μεθοδολογίες. Καθιερώνουν μια κουλτούρα έρευνας, καινοτομίας και εξερεύνησης. Επικεντρώνονται στην ένταξη όπου όλοι οι μαθητές γίνονται δεκτοί και δεν υπάρχουν εμπόδια στη μάθηση. Υπάρχει σεβασμός στην πολυγλωσσία και τη διαπολιτισμικότητα.

Σύμφωνα με την αποστολή του Σχολείου eTwinning, το να γίνεις Σχολείο eTwinning είναι ένα ταξίδι ανάπτυξης και μετασχηματισμού, το οποίο προωθεί κουλτούρα διαμοιρασμένης ηγεσίας, παρέχοντας συγκεκριμένες ευκαιρίες για επαγγελματική υποστήριξη, όπως καθοδήγηση ή μάθηση από ομοτίμους, ενθαρρύνοντας τους εκπαιδευτικούς να συνεισφέρουν και να σχεδιάσουν προγράμματα σπουδών, ενώ κάθε σχολείο eTwinning είναι διαφορετικό, αντιμετωπίζει διαφορετικές προκλήσεις και πραγματικότητες, και δίνει ενεργό ρόλο στους μαθητές.

Τη φετινή χρονιά βραβεύτηκαν 4501 σχολικές μονάδες με την ετικέτα eTwinning Σχολείο 2023-2024. Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι στην Ελλάδα από 140 σχολεία που υπέβαλαν αίτηση για την ετικέτα «Σχολείο eTwinning” σε  132 απονεμήθηκε η ετικέτα.

Μπορείτε να δείτε τα σχολεία στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://school-education.ec.europa.eu/el/recognition/etwinning-school-label/winners-list?search_api_fulltext=greece&period=2023-2024