ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

6/important/ticker-posts

Ημερολόγιο Εργασιών Σχολικών Μονάδων Π.Ε. Χανίων

Πρόσκληση υποψήφιων εκπαιδευτικών Γενικής Εκπαίδευσης για υποβολή δικαιολογητικών στο ΟΠΣΥΔ στο πλαίσιο των αριθμ. 1ΓΕ/2023 και 2ΓΕ/2023 Προκηρύξεων του ΑΣΕΠ

Κοινοποιούμε τη με αριθμ. 26079/Ε1/07-03-2023 (ΑΔΑ: 90ΝΜ46ΜΤΛΗ-052) πρόσκληση του ΥΠΑΙΘ, με την οποία καλούνται οι εκπαιδευτικοί Γενικής  Εκπαίδευσης στο πλαίσιο των αριθμ. 1ΓΕ/2023 και 2ΓΕ/2023 Προκηρύξεων του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) να υποβάλουν ηλεκτρονικό αίτημα επικαιροποίησης των στοιχείων τους στο ΟΠΣΥΔ ή δημιουργία ηλεκτρονικού φακέλου στο ΟΠΣΥΔ σε περίπτωση που δε διαθέτουν, μεταφορτώνοντας τα απαραίτητα κατά περίπτωση δικαιολογητικά.

Προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικής υποβολής αιτήματος / μεταφόρτωσης δικαιολογητικών από την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 και ώρα 08:00 έως και τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2023 και ώρα 15:00.

Υπενθυμίζουμε ότι η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων στον ΑΣΕΠ (www.asep.gr) έχει οριστεί από 7 έως 31 Μαρτίου 2023.

Εφιστούμε την προσοχή στα ακόλουθα:

Προαπαιτούμενο βήμα για την υποβολή αιτήματος επικαιροποίησης στοιχείων, πέρα από την εγγραφή στο ΟΠΣΥΔ, αποτελεί η οριστική υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής στην εν λόγω προκήρυξη στο asep.gr.

Η πρόσβαση στις κατά περίπτωση δυνατότητες της καρτέλας «Επικαιροποίηση Φακέλου» στο ΟΠΣΥΔ είναι διαθέσιμη στους υποψηφίους σε συγκεκριμένες ημερομηνίες βάσει του λήγοντος ψηφίου του ΑΦΜ τους (βλ. πρόσκληση ΥΠΑΙΘ).

Σε περίπτωση που στον τίτλο σπουδών δεν αναγράφεται ο βαθμός και η ημεροχρονολογία κτήσης του, αλλά μόνο η ημερομηνία ορκωμοσίας, απαιτείται και συμπληρωματική βεβαίωση κτήσης και βαθμού από το Πανεπιστήμιο (μεταφόρτωση όλων σε ένα αρχείο pdf).

Όλοι οι νέοι χρήστες του ΟΠΣΥΔ απαιτείται να μεταφορτώσουν αντίγραφο των δύο όψεων του ατομικού δελτίου ταυτότητας, ή της σχετικής προσωρινής βεβαίωσης της αρμόδιας αρχής ή των κρίσιμων σελίδων του διαβατηρίου. Το αυτό ισχύει και για τους υποψήφιους που στην καρτέλα τους στο ΟΠΣΥΔ φαίνεται ως μη επικυρωμένο το πεδίο της Ιθαγένειας.

Όλα τα δικαιολογητικά (μεταφράσεις τίτλων σπουδών, πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης, πιστοποιητικά φοίτησης τέκνων, πιστοποιητικά αναπηρίας, βεβαιώσεις προϋπηρεσίας, κ.λπ.) πρέπει να έχουν ημερομηνία έκδοσης το αργότερο έως 31-03-2023 (καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικών αιτήσεων ΑΣΕΠ)άλλως δε λαμβάνονται υπόψη. Ειδικότερα, τα πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης  θα πρέπει να έχουν ημερομηνία έκδοσης από 01-01-2023 έως και 31-03-2023 (τελευταίου τριμήνου).

Επισημαίνουμε στους Υποψηφίους να μελετήσουν πολύ προσεκτικά την Πρόσκληση του ΥΠΑΙΘ, αλλά και την Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, καθότι η συμμετοχή στη διαδικασία αφενός συνιστά ανεπιφύλακτη αποδοχή  των όρων τους και αφετέρου διενεργείται με αποκλειστική ευθύνη τους.