ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

6/important/ticker-posts

Ημερολόγιο Εργασιών Σχολικών Μονάδων Π.Ε. Χανίων

[ΠΔΕ Αττικής] Ανοικτά διαδικτυακά μαθήματα (ΜΟΟC) στο Ευρωπαϊκό έργο Erasmus+ "Connect"

Η ΠΔΕ Αττικής συμμετέχει ως Συντονιστής στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ KA2 με τίτλο: “Αναβάθμιση των εκπαιδευτικών για την αποτελεσματική υποστήριξη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης” (“Upskilling of sChools’ teachers to effectively support ONliNE EduCaTion” με ακρωνύμιο “CONNECT”) - GRANT AGREEMENT 2020- 1-ELo-KA226-SCH-094578.


Πρόκειται για σύμπραξη φορέων από την Ελλάδα, την Ιταλία και την Κύπρο: ΠΔΕ Αττικής, Computer Technology Institute and Press “Diophantus”, Institute for Educational Technology (CNR-ITD), University of Cyprus (CY), με κοινό σκοπό την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων (skills) των εκπαιδευτικών, την εξοικείωση τους με καινοτόμες εκπαιδευτικές πρακτικές, όπως η μικτή μάθηση (blended learning) και η ανεστραμμένη τάξη (flipped classroom), τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαιδευτική διαδικασία και την ενίσχυση της ενεργητικής μάθησης των εκπαιδευομένων.

Η προσέγγιση “CONNECT" αξιοποιεί την πολύτιμη εμπειρία, που αποκτήθηκε από την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Φιλοδοξεί να υποστηρίξει τη βελτίωση μιας σχολικής εκπαίδευσης, που προάγει την υψηλή ποιότητα και τη συμπερίληψη, με το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι είναι ανθεκτική στην αντιμετώπιση ανάλογων προκλήσεων σε έναν κόσμο που αλλάζει.

Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων, έχουν αναπτυχθεί Ανοικτά Διαδικτυακά Μαθήματα (MOOCs), για τα ακόλουθα διδακτικά αντικείμενα: Μαθηματικά, Φυσική-Φυσικές Επιστήμες και Ξένη Γλώσσα(Αγγλικά-Γαλλικά) στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση(Γυμνάσιο).

Κοινοποιούμε το σχετικό έγγραφο της ΠΔΕ Αττικής για τα μαθήματα αυτά.