ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

6/important/ticker-posts

Ημερολόγιο Εργασιών Σχολικών Μονάδων Π.Ε. Χανίων

Δωρεάν μετασχολικό ενισχυτικό πρόγραμμα LOCAL GREEN HERO για παιδιά Ε' και ΣΤ΄ δημοτικού από την Ecogenia με τη στήριξη του Δήμου Χανίων

Κοινοποιούμε την αφίσα καθώς και λεπτομέρειες για το δωρεάν μετασχολικό ενισχυτικό πρόγραμμα LOCAL GREEN HERO για παιδιά Ε' και ΣΤ΄ δημοτικού από την Ecogenia με τη στήριξη του Δήμου Χανίων.

Λίγα Λόγια για το Πρόγραμμα
Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του πρώτου πιλοτικού μας προγράμματος στη Δωρίδα, η Ecogenia σε συνεργασία με το Δήμο Χανίων διοργανώνει μετασχολικό ενισχυτικό πρόγραμμα γύρω από την κλιματική δράση και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Με σύνθημα “Local Green Hero” η Ecogenia καλεί μαθητές 5ης και 6ης τάξης δημοτικού να δηλώσουν συμμετοχή στο Πρόγραμμα, που είναι το πρώτο του είδους του στην Ελλάδα.

Τι θα κερδίσουν οι συμμετέχοντες;
Μέσα από το Πρόγραμμα οι μικροί Green Heros θα μάθουν τα πάντα για την Κλιματική Αλλαγή και πώς να προσφέρουν ενεργά στην κοινότητά τους! Μεταξύ των πολλών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, οι νεαροί συμμετέχοντες θα διοργανώσουν και θα υλοποιήσουν μια εθελοντική μέρα προσφοράς στην πόλη των Χανίων και θα συμμετάσχουν σε ένα διήμερο μαραθώνιο ιδεών όπου θα παρουσιάσουν την ιδέα τους στο Δήμαρχο Χανίων! Όλα αυτά με χαμόγελο, ομαδικότητα και καλή διάθεση!

Διάρκεια Προγράμματος & Αιτήσεις
Η διάρκεια του προγράμματος θα είναι από τις 10 Οκτωβρίου έως τις 25 Νοεμβρίου και οι εκπαιδευτικές δράσεις θα πραγματοποιούνται στο 2ο Γυμνάσιο Χανίων (Κοραή, 1). Θα λειτουργούν δύο τμήματα Δευτέρα - Τετάρτη και Τρίτη - Πέμπτη ενώ το κόστος είναι Δωρεάν.

Οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα είναι ανοιχτές και οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για τα παιδιά τους συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα.