ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

6/important/ticker-posts

Ημερολόγιο Εργασιών Σχολικών Μονάδων Π.Ε. Χανίων

Βράβευση Δημοτικού Σχολείου Νέου Χωριού

Tο Δημοτικό Σχολείο Νέου Χωριού βραβεύτηκε με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας e- Twinning (e-Twinning quality label) για το έργο “Pay it Forward 2” στο οποίο συμμετείχε την σχολική χρονιά 2020-2021, στα πλαίσια του μαθήματος των Αγγλικών κυρίως με μαθητές/τριες της ΣΤ’ τάξης.

Στο έργο συμμετείχαν επίσης άλλα 26 σχολεία από την Ελλάδα, Ιταλία, Ρουμανία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Τουρκία, Λετονία, Κροατία και Ουκρανία.

Σκοπός του έργου ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές/τριες σχετικά με τα προβλήματα που προκαλεί η κλιματική αλλαγή στον πλανήτη και να προσπαθήσουν να βρουν λύσεις, σε συνεργασία με σχολεία και μαθητές/τριες άλλων χωρών, χρησιμοποιώντας τα Αγγλικά ως γλώσσα επικοινωνίας και συνεργασίας.

Μεταξύ άλλων, οι μαθητές/τριες συμμετείχαν σε διαγωνισμό λογότυπου, παρακολούθησαν διαδικτυακή παρουσίαση από το ΚΠΕ Βάμου, καθάρισαν μια κοντινή παραλία σε συνεργασία με το WWF Ελλάς, συνέβαλαν στη δημιουργία ενός συλλογικού ηλεκτρονικού βιβλίου σχετικά με την κλιματική αλλαγή, έφτιαξαν ένα γεύμα στο σχολείο χρησιμοποιώντας μόνο βιώσιμα υλικά, έφτιαξαν κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά, έλεγξαν και προσπάθησαν να μειώσουν την ενέργεια που καταναλώνεται στο σχολείο και στο σπίτι τους, κλπ.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές εμπλούτισαν τις γνώσεις τους σχετικά με την επίδραση που έχει ο καθένας ξεχωριστά στην κλιματική αλλαγή, ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον και παρακινήθηκαν σε καλές πρακτικές για τον πλανήτη και την κοινότητά τους.