ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

6/important/ticker-posts

Ημερολόγιο Εργασιών Σχολικών Μονάδων Π.Ε. Χανίων

Αθλητικές δραστηριότητες ΔΙΠΕ ΧΑΝΙΩΝ για το σχολικό έτος 2021-22

        Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών διεξήχθησαν οι αγώνες «αθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ» για το σχολικό έτος 2021-2022. Μετά από δύο χρόνια καραντίνας και παρά τη χρονική πίεση με την οποία έγιναν φέτος οι αγώνες, οι μαθητές /τριες με την αγωνιστικότητα και τον ενθουσιασμό τους, μετέτρεψαν τους αγώνες σε γιορτή. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και η χαρά όλων των συμμετεχόντων ήταν μεγάλη. Η επιστροφή στους φυσικούς χώρους άθλησης και στην πρότερη κανονικότητα των αθλητικών δραστηριοτήτων ήταν το ζητούμενο μετά από την παύση τους, τον Μάρτιο του 2019.

        Οι σχολικές αθλητικές δραστηριότητες αποτελούν ένα μέσο εξάσκησης και πρακτικής εφαρμογής των γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων που αποκτούν οι μαθητές κυρίως μέσα από το μάθημα της Φυσικής Αγωγής. Είναι αθλητικές δραστηριότητες, που σκοπό έχουν τη συμμετοχή και την ψυχαγωγία και όχι τη νίκη. Στοχεύουν στην ενίσχυση του κοινωνικού αθλητισμού, την υγεία, τη συνεργατικότητα, την άμιλλα, την αλληλοεκτίμηση και αποτρέπουν τον οπαδισμό, τη μαζική εξατομίκευση, την απόρριψη του άλλου, την ψυχική και κοινωνική αποξένωση.

    Η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων Χανίων οργάνωσε ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο πλάνο αγώνων «αθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ» με τη στήριξη όλων των μελών της ΟΕΣΑΔ Χανίων, των Διευθυντών Εκπαίδευσης, ΔΔΕ Χανίων κ. Τζανάκη Εμμανουήλ και ΔΠΕ Χανίων κ. Ψαρουδάκη Πόπης, του υπεύθυνου Φυσικής Αγωγής & Σχολικού Αθλητισμού της ΔΔΕ Χανίων κ. Κουμή Ιάκωβου, των εκπαιδευτικών της Φυσικής Αγωγής των ΔΠΕ & ΔΔΕ Χανίων, των Τμημάτων Εκπαιδευτικών Θεμάτων και Πληροφορικής των ΔΠΕ & ΔΔΕ Χανίων, των ειδικών συνεργατών, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, των Δήμων Χανίων & Πλατάνια, του ΝΠΔΔ του Δήμου Πλατάνια και του ΕΑΚ Χανίων. Την ευθύνη της υλοποίησης των εν λόγω αθλητικών δραστηριοτήτων για τη ΔΠΕ Χανίων, είχε ο υπεύθυνος Φυσικής Αγωγής & Σχολικού Αθλητισμού της ΔΠΕ Χανίων κ. Αγγελάκης Εμμανουήλ.

Οι αγώνες «αθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ» που πραγματοποιήθηκαν για τη ΔΠΕ Χανίων είναι οι παρακάτω: