ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

6/important/ticker-posts

Ημερολόγιο Εργασιών Σχολικών Μονάδων Π.Ε. Χανίων

Επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Πρώτες Βοήθειες στη Σχολική Αυλή»

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Πρώτες Βοήθειες στη Σχολική Αυλή», που οργανώθηκε από το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Κρήτης σε συνεργασία με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια (Υ.ΠΕ.) Κρήτης, την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικής Αγωγής και τους Υπεύθυνους/ες Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού Α/θμιας & Β/θμιας των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Κρήτης.

Το επιμορφωτικό σεμινάριο απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης και είχε τις παρακάτω θεματικές ενότητες: Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, Πνιγμονή, Θέση Ανάνηψης, Τραύμα, Αναφυλαξία, Άσθμα, Εγκαύματα, Υπογλυκαιμία, Επιληψία-σπασμοί, Δήγματα Εντόμων και Διαχείριση Οδοντικών Τραυματισμών.

Σκοπός του ήταν να ενημερώσει τους/τις εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής, οι οποίοι λόγω της φύσης της ειδικότητάς τους (μάθημα Φ.Α., αθλητικές δραστηριότητες μέσα κι έξω από το σχολείο, διάλειμμα, εκδρομές κ.λπ.), έρχονται συχνότερα σε επαφή με περιστατικά που χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση και να τους εκπαιδεύσει, ώστε να προσφέρουν αποτελεσματικά και με ψυχραιμία τις πρώτες βοήθειες, μέχρι ο/η τραυματίας να βρεθεί στο εξειδικευμένο περιβάλλον που θα του προσφερθεί η απαραίτητη ιατρική φροντίδα.

Οι θεωρητικές ενότητες πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά και το πρακτικό μέρος για τα Χανιά πραγματοποιήθηκε στο ΕΑΚ Χανίων, τη Διοίκηση του οποίου ευχαριστούμε για την άψογη φιλοξενία. Εκ μέρους των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Χανίων, χαιρέτισε τη συγκεκριμένη δράση, η διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κ. Ψαρουδάκη Πόπη, η οποία συνεχάρη όλους τους εμπλεκόμενους και τόνισε την αναγκαιότητα της γνώσης των Πρώτων Βοηθειών, της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και της Χρήσης του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.